Ayaq Menet


Ayaq menet nih terkenal kot belah utaqha nuh
Femes dari tahun 60an sampai lar nih
Kiqha ayaq nih nostalgia lar bagi sesapa yang lahir sekitar tahun 60an 70an 80an
Sebab masa tuh tak dak persaingan lagi kot..
hat botoi kala putih nih lar peqhasa "ice cream soda"
 So ayaq menet (air berperisa karbonat) nih menjadi femes pada semua
Ayaq nih ada dalam beberapa peqhasa antaranya ‘Ice Cream Soda’, ‘Oren’, ‘Sarsi, & ‘Rose’ tapi hat paling sedap dan paling oqhang dok caqhi nih perasa ‘Ice Cream Soda’
Tak semua kedai dok juai ayaq nih dah lar nih..
Hanya beberapa buah kedai ja yang masih dok juai ayaq menet nih mungkin sebab saingan kot
Kann..


Apapon ayaq nih memang meninggalkan nostalgia yang amat dalam buat kami semua..
Dulu ayaq nih di juai dengan harga 4 kupang lar nih dengan harga RM1.50 kupang
Zaman dah berubah kan..

Sapa2 yang nak mencuba ayaq nih pi lar caqhi kot kedai2 di sekitar Daerah Sik & Baling
Sekali Cuba pasti Nak lagi!!! 

4 comments:

  1. hi,nk berkongsi cket pasal entry air ni..xtually saya x pernah minum my hubby penah beli suh i minum mmg best la,my hubby pon ckp minum air ni terkenang zaman kanak2 dulu mmg femes air ni...

    ReplyDelete
  2. ayaq yg femes satu tika dulu :)

    ReplyDelete
  3. kot kawasan kampung ada lagi air nie... hahhahaa.. sedap

    ReplyDelete
  4. kat sabah pun ada nih dulu2.. skg dah tak jumpa lg. :) zaman cp kecik2 masih sempat gi minum dlm botol kaca macam ni.. hehehe..

    ReplyDelete