Hilangnya Kemesraan Antara Kita


Apa guna berwajah cantik kalau tak pandai nak senyum…yes…semua insan dilahirkan cantik, sempurna, kalau ada kecacatan tuh pasti ada kelebihan kat lain kan, kira sempurnya makhluk ciptaan Allah yang bernama manusia nih kan.

Kenapa diantara kita hari nih susah sangat nak senyum! Kalau senyum pon diantara kita jer, macam ada ‘puak’ bukankah semua muslim itu bersaudara, emmm.. Hilangnya kemesraan, hilangnya kegembiraan, ketenangan yang mudah kita cari dan dapati. Hanya dengan senyuman. Sebuah sapaan, persahabatan juga bermula dengan senyuman.

Senyum itu manis di dalam dan luaran, Mulakan hari kita dengan senyuman, tak kisahlah pada orang yang kita kenal or tak kenal. Senyuman itu salah satu terapi yang paling mujarab untuk merawat segala penyakit, dengan senyuman hati yang duka bertukar ceria. 


Senyum, senyum, senyum lar walau dalam keterpaksaan
kerana lama-lama akan menjadi kebiasaan.

terima kasih semua yang sudi senyum bila terserempak dengan saya
 

6 comments:

  1. Assalamualaikum Noor

    senyum tak perlu kata apa2....

    ReplyDelete




  2. kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
    semoga bisa jadi semangat
    Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
    ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

    ReplyDelete
  3. Kami pembekal strip ujian kehamilan dan ovulasi dengan harga yang murah tetapi berkualiti.
    Kami menjual secara runcit pukal dan dropship.
    Harga serendah RM1.00/pcs.
    Lebih banyak anda beli, lebih DISKAUN kami beri
    Untuk keterangan lajut lawati blog shop kami:
    http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/

    ReplyDelete